Het laatste nieuws en ontwikkeling

 

Juni 2021

Ja we zijn al weer een jaar verder en wat is er veel gebeurd in dat jaar en ook weer niet. In Maart 2020 kwam Corona in beeld en heeft letterlijk de gehele wereld stil gelegd. Ook voor ons hield dat in dat er geen aandacht meer was voor ons systeem. Begrijpelijk want er waren wel grotere problemen dan van het gas af kunnen gaan op een betaalbare manier. Wij zelf hebben niet geheel stil gezeten en hebben in Juni 2020 16 zonnepanelen op de schuur geplaatst en in Juli 2020 nog eens 12 zonnepanelen op de blokhut. Met die 28 panelen zijn we terug gaan leveren aan het net met als resultaat dat ons verbruik en de jaarrekening ook weer verlaagd zijn. We zijn van 16.000 kwh naar 13.000 kwh gegaan en hopen in 2022 onder de 10.000 kwh uit te komen. 

Maart 2020

Na 2 jaar actief  te zijn om aandacht te krijgen voor ons systeem lijkt het er nu eindelijk op dat we de aandacht krijgen van zowel de politiek als de media. Na het stukje in de stentor van 13-08-2018 en een bezoekje van radio oost  bleef het in eerste instantie nog stil maar nu krijgen we dus wel aandacht met als goede hoop een betaalbaar systeem  op de markt te krijgen.  

 

In Februari 2020 zijn we bij radio DNO geweest. en bij Salland 1  om ons verhaal te vertellen.

Dit kunt u terug horen op ons YouTube kanaal gasloosvooriedereen.  Beide gesprekken zijn hier terug te vinden.

 

Het platform van duurzaam actueel  heeft ons systeem opgepakt en een stuk op hun website geplaatst. Dit stuk kunt u bekijken en/of lezen op 

https://duurzaam-actueel.nl/herman-en-monique-gasgestookte-cv-eruit-boiler-cv-erin-ga-gasloos/

 

In Maart hebben wij ook een werkbezoek gehad van de hr. Rosmuller. Hij is lector in Energie en transportveiligheid en wilde graag weten hoe veilig ons systeem in elkaar zit

Hij was zeer onder de indruk van de veiligheid en heeft hier vanuit zijn  functie dan ook een blog over geschreven. Wij danken de hr. Rosmuller dan ook zeer voor zijn bezoek en zijn blog die te lezen is op https://bit.ly/3dm7jx5

 

Zaterdag 14-03 zijn we bij Lieke en Richard Lamb de makers van www.trendwatcher.tv geweest.

Ook zij hebben ons uitgenodigd om ons systeem eens onder de aandacht te brengen, en we zijn hun hier dan ook erg dankbaar voor. Het was een lange maar zeer leuke en leerzame dag. De link naar ons filmpje is  https://youtu.be/KrRgqU2712o

 

 

In Maart zijn we ook voor het eerst benaderd door iemand  van het CDA uit de 2e kamer. Deze persoon heeft een telefoon gesprek met ons gehad en zal ons systeem in de lobby gangen onder de aandacht proberen te brengen..

 

Jaarcijfers 2018/2019

Onze jaarcijfers zijn bekend. Dit is het eerste voorledige jaar zonder gasaansluiting. We waren er van uitgegaan dat we ongeveer 16.500 kWh nodig zouden hebben om ons gehele huis en schuur (werkplaats en geluidsstudio) te voorzien van warmte, elektra en warm water. En ja het is gelukt we zijn uitgekomen op 16.191 kWh.  Let wel dit is inclusief ons huishoudelijk gebruik met koken wassen ect.We hebben afgelopen jaar wel ontdekt dat opslaan van elektriciteit in accu's een slecht rendement geeft m.n. in de wintermaanden. Ondanks dat zijn we wel binnen ons budget gebleven.

 

 

 

April 2019

De winter ligt nu wel achter ons en met nog een maand te gaan lijkt het te gaan lukken dat we binnen onze marge blijven van 16.500 kW. In Mei komt de afrekening over ons eerste voorledig elektrisch jaarverbruik  en dan zullen we hier de definitieve cijfers ook bekend maken 

Januari 2019

Het is winter buiten is het koud en afgelopen week nachtvorst met -7 graden. Binnen blijft het lekker warm zoals verwacht. Dit bewijst maar weer dat ons systeem werkt ook in de koude dagen.

 

 

November 2018

We hebben het  besturing systeem aangepast voor een lager vermogensopname boven de 5 graden en dit werkt. Waarom 5 graden dit omdat onze testen hebben aangetoond dat je beneden de 5 graden meer vermogen verbruikt. Wat de schuur c.q.  werkplaats betreft die draaien zonder problemen mee.

 

 

Sinds 4 November hebben wij ons systeem uitgebreid en draait de schuur nu ook mee.

Tot nu toe draait het zonder problemen nog wel even afwachten als het echt koud gaat worden maar, de resultaten zijn veel belovend.

 

tevens zijn we op dit moment bezig met het verfijnen van het bestuurssysteem. Dit om de netwerk belasting nog beter te optimaliseren.