Het laatste nieuws en ontwikkeling

 

Jaarcijfers 2018/2019

Onze jaarcijfers zijn bekend. Dit is het eerste voorledige jaar zonder gasaansluiting. We waren er van uitgegaan dat we ongeveer 16.500 kWh nodig zouden hebben om ons gehele huis en schuur (werkplaats en geluidsstudio) te voorzien van warmte, elektra en warm water. En ja het is gelukt we zijn uitgekomen op 16.191 kWh.

We hebben afgelopen jaar wel ontdekt dat opslaan van elektriciteit in accu's een slecht rendement geeft m.n. in de wintermaanden. Ondanks dat zijn we wel binnen ons budget gebleven.

 

 

April 2019

De winter ligt nu wel achter ons en met nog een maand te gaan lijkt het te gaan lukken dat we binnen onze marge blijven van 16.500 kW. In Mei komt de afrekening over ons eerste voorledig elektrisch jaarverbruik  en dan zullen we hier de definitieve cijfers ook bekend maken 

Januari 2019

Het is winter buiten is het koud en afgelopen week nachtvorst met -7 graden. Binnen blijft het lekker warm zoals verwacht. Dit bewijst maar weer dat ons systeem werkt ook in de koude dagen.

 

November 2018

We hebben het  besturing systeem aangepast voor een lager vermogensopname boven de 5 graden en dit werkt. Waarom 5 graden dit omdat onze testen hebben aangetoond dat je beneden de 5 graden meer vermogen verbruikt. Wat de schuur c.q.  werkplaats betreft die draaien zonder problemen mee.

 

 

Sinds 4 November hebben wij ons systeem uitgebreid en draait de schuur nu ook mee.

Tot nu toe draait het zonder problemen nog wel even afwachten als het echt koud gaat worden maar, de resultaten zijn veel belovend.

 

tevens zijn we op dit moment bezig met het verfijnen van het bestuurssysteem. Dit om de netwerk belasting nog beter te optimaliseren.